Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)133g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Valkosipuli 5.3g5.8kcal0.4g0.9g0g0.1g
Bataatti, kuorittu 333g270kcal5.2g56.1g0.2g10g
Porkkana, keskikokoinen 65g200g56kcal1.2g11.9g0.4g5g
Rypsiöljy 19g165kcal0g0g18.7g0g
Vesi666g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g37g45kcal0.9g2.2g3.4g0.6g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g107g299kcal20.3g0g23.5g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 133g61kcal4g6.4g2g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3272g1873kcal67.4g167.8g97g36g
Valittu annoskoko1636g937kcal33.7g83.9g48.5g18g
Annoskoko puolitettuna818g468kcal16.9g42g24.3g9g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548