Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 290g2105kcal3.5g1.2g235.9g0g
Sokeri 106g429kcal0g105.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 323g1109kcal32.9g226.3g3.9g11.3g
Kananmuna kuoreton 274g390kcal34.2g0.8g28g0g
Sokeri 352g1430kcal0g351.9g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g166g80kcal0.2g19.9g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g171kcal5.1g34.8g0.6g1.7g
Sokeri 100g404kcal0g99.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3320g12235kcal151.8g1680g537.2g26g
Valittu annoskoko1660g6117kcal75.9g840g268.6g13g
Annoskoko puolitettuna830g3059kcal38g420g134.3g6.5g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081