Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1050g222kcal12.6g35.7g2.1g22.1g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Voi 10g71kcal0.1g0g8g0g
Jauheliha, sika-nauta 280g620kcal49g0g47.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu84g106kcal9.2g0.3g7.6g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)70g56kcal0.7g3.2g4.9g0g
Ohrasuurimo 119g384kcal9.8g75.2g2.4g9g
Siirappi 14g42kcal0g10.4g0g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.4g3.9kcal0.2g0.5g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3332g3028kcal164.2g254g145.4g64.2g
Valittu annoskoko1666g1514kcal82.1g127g72.7g32.1g
Annoskoko puolitettuna833g757kcal41.1g63.5g36.4g16.1g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649