Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 31g166kcal0.1g0.2g18.8g0g
Sokeri 27g108kcal0g26.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g44g31kcal0g7g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta37g132kcal4.8g25.6g0.8g1.3g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana338g967kcal16.8g122.6g44.8g2.6g
Valittu annoskoko169g483kcal8.4g61.3g22.4g1.3g
Annoskoko puolitettuna85g242kcal4.2g30.7g11.2g0.7g
Arvot/100g100g286kcal5g36.3g13.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687