Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g65g234kcal29.2g26g3.9g0g
Vesi2950g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 142g575kcal0g141.5g0g0g
Suola, annos 3g59g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g5900g19469kcal708g3893.8g141.6g483.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl295g2655kcal0g0g295g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu590g3192kcal144.5g105g270.8g23g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g52248kcal1763.4g8332.6g1422.6g1013.6g
Valittu annoskoko10000g26124kcal881.7g4166.3g711.3g506.8g
Annoskoko puolitettuna5000g13062kcal440.9g2083.2g355.7g253.4g
Arvot/100g100g261kcal8.8g41.7g7.1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142152