Lihapullat

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami.

Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.

Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Rikissa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha100g166kcal19g0g10g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl10g34kcal1.4g5.6g0.7g1.1g
Rasvaton maito (Pirkka), annos 200g10g3.3kcal0.3g0.5g0g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu34g43kcal3.7g0.1g3.1g0g
Timjami 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 3.7g33kcal0g0g3.7g0g
Mustapippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana346g570kcal49.4g14.4g35g3g
Valittu annoskoko173g285kcal24.7g7.2g17.5g1.5g
Annoskoko puolitettuna87g142kcal12.4g3.6g8.8g0.8g
Arvot/100g100g165kcal14.3g4.2g10.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368857