Tomaattikeitto

1 kg tomaatteja

1 rkl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl sipuli

1/2 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
1 kpl kasvisliemikuutio

8 dl vettä

Kalttaa tomaatit.

Kasta ne nopeasti kiehuvaan veteen ja jäähdytä heti kylmässä vedessä, kuori irtoaa nyt helposti.

Halkaise tomaatit ja poista siemenet.

Kuullota murskatut valkosipulinkynnet ja kuutioitu sipuli oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit, mausteet ja vesi.

Keitä 15 minuuttia.

Ota kattila liedeltä.

Soseuta keitto samettiseksi sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 4364g994kcal24.4g150.6g13.1g61.1g
Oliiviöljy 86g761kcal0g0g86g0g
Valkosipuli 25g27kcal1.9g4g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)492g133kcal6.4g23.6g1g8.4g
Sokeri 12g50kcal0g12.3g0g0g
Mustapippuri 6.1g17kcal0.7g2.4g0.2g1.6g
Basilika, kuivattu 6.1g16kcal0.9g1.3g0.2g2.5g
Timjami 6.1g17kcal0.6g1.7g0.5g2.3g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 68g206kcal6.4g9.1g15.9g1.1g
Vesi4917g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g4440kcal82.6g410g234g155g
Valittu annoskoko10000g2220kcal41.3g205g117g77.5g
Annoskoko puolitettuna5000g1110kcal20.7g102.5g58.5g38.8g
Arvot/100g100g22kcal0.4g2.1g1.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134158