Omppupiirakka

1.Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

2.Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

3.Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

4.Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

5.Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
6.Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

7.Paista 200 asteessa n. 30 min.
8.Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia

Tuia sanoi...

Namia on!

sunnuntai 11.09.2011 klo 10:46

AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g30g216kcal0g0g24g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1.1g
Sokeri 20g79kcal0g19.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 9g11kcal1g0g0.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen12g4kcal0.4g0.6g0g0g
Leivinjauhe 0.8g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g75g26kcal0.2g5.3g0.2g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana354g886kcal9.4g94.6g50.8g5g
Valittu annoskoko177g443kcal4.7g47.3g25.4g2.5g
Annoskoko puolitettuna89g222kcal2.4g23.7g12.7g1.3g
Arvot/100g100g250kcal2.7g26.7g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139355