Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g300g180kcal4.5g39g0.3g2.7g
Linssi, punainen, Go Green208g677kcal50g102g2.1g25g
Sipuli (kuorittu)92g25kcal1.2g4.4g0.2g1.6g
Valkosipuli 8.3g9kcal0.7g1.4g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g108g30kcal0.6g6.4g0.2g2.7g
Oliiviöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Tomaattimurska 417g122kcal2.3g22.1g0.8g7.9g
Vesi625g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3540g2307kcal118.6g350.6g32.2g80.2g
Valittu annoskoko1770g1154kcal59.3g175.3g16.1g40.1g
Annoskoko puolitettuna885g577kcal29.7g87.7g8.1g20.1g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337663