Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 211g1529kcal2.5g0.8g171.4g0g
Sokeri 120g485kcal0g119.3g0g0g
Muna, annos 60g84g74kcal6.4g0.7g5.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 183g627kcal18.6g127.9g2.2g6.4g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 84g282kcal0.1g68.8g0g1.2g
Leivinjauhe 7g12kcal0.4g2.7g0g0g
Raparperi 703g237kcal4.8g38.6g0.7g9.8g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 281g180kcal9g13.5g9.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g56kcal0g13.9g0g0g
Sokeri120g485kcal0g119.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3612g7936kcal83.6g1011g378.4g34.8g
Valittu annoskoko1806g3968kcal41.8g505.5g189.2g17.4g
Annoskoko puolitettuna903g1984kcal20.9g252.8g94.6g8.7g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234205