Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 263g1904kcal3.1g1g213.4g0g
Sokeri 446g1811kcal0g445.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 193g275kcal24.1g0.6g19.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 341g1171kcal34.8g238.9g4.1g11.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g56kcal0g13.9g0g0g
Leivinjauhe 8.8g15kcal0.5g3.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8.8g27kcal1g5.3g0.6g2.5g
Raparperi 420g142kcal2.9g23.1g0.4g5.9g
Sokeri 84g341kcal0g83.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 35g117kcal0g28.6g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3626g11719kcal132.8g1688.8g476.4g41.6g
Valittu annoskoko1813g5859kcal66.4g844.4g238.2g20.8g
Annoskoko puolitettuna907g2930kcal33.2g422.2g119.1g10.4g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251