Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 33g237kcal0.4g0.1g26.5g0g
Sokeri 12g48kcal0g11.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 36g125kcal3.7g25.5g0.4g1.3g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.8g0.1g3.2g0g
Sokeri 40g161kcal0g39.6g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g19g9kcal0g2.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.6g19kcal0.6g3.9g0.1g0.2g
Sokeri 11g45kcal0g11.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana374g1377kcal17g189g60.4g3g
Valittu annoskoko187g688kcal8.5g94.5g30.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna93g344kcal4.3g47.3g15.1g0.8g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081