Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1448g10503kcal17.2g5.8g1177.1g0g
Sokeri 2461g9991kcal0g2458.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 1062g1515kcal132.7g3.2g108.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1882g6458kcal191.8g1317.6g22.6g65.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g77g309kcal0g76.4g0g0g
Leivinjauhe 48g85kcal2.5g18.2g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g48g150kcal5.3g29g3.4g13.5g
Raparperi 2317g780kcal16g127.4g2.3g32.4g
Sokeri 463g1881kcal0g462.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 193g647kcal0.1g157.5g0.1g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g64636kcal731.2g9313.8g2628.6g229.4g
Valittu annoskoko10000g32318kcal365.6g4656.9g1314.3g114.7g
Annoskoko puolitettuna5000g16159kcal182.8g2328.5g657.2g57.4g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251