Omppupiirakka

1.Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

2.Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

3.Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

4.Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

5.Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
6.Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

7.Paista 200 asteessa n. 30 min.
8.Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia

Tuia sanoi...

Namia on!

sunnuntai 11.09.2011 klo 10:46

AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g1696g12214kcal0g0g1357.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1696g5821kcal172.9g1187.4g20.4g59.4g
Sokeri 1103g4476kcal0g1101.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 509g639kcal56g1.3g45.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen679g224kcal22.4g33.2g0g0g
Leivinjauhe 42g75kcal2.2g16g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g34g136kcal0g33.6g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g4241g1442kcal8.5g301.1g12.7g76.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g50049kcal524g5348.2g2872.2g271.8g
Valittu annoskoko10000g25025kcal262g2674.1g1436.1g135.9g
Annoskoko puolitettuna5000g12512kcal131g1337.1g718.1g68g
Arvot/100g100g250kcal2.6g26.7g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139355