Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g2542g18814kcal0g0g2084.7g0g
Sokeri 3390g13759kcal0g3386.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 932g1330kcal116.5g2.8g95.6g0g
Kaurahiutale 2034g7611kcal294.9g1159.3g148.5g203.4g
Leivinjauhe 85g149kcal4.4g32g0g0.4g
Puolukka 1017g395kcal4.5g69.2g5.1g26.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g84114kcal840.6g9299.4g4667.8g460.4g
Valittu annoskoko10000g42057kcal420.3g4649.7g2333.9g230.2g
Annoskoko puolitettuna5000g21029kcal210.2g2324.9g1167g115.1g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536