Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali6305g1330kcal75.7g214.4g12.6g132.4g
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Voi 59g427kcal0.7g0.2g47.8g0g
Jauheliha, sika-nauta 1681g3723kcal294.2g0g285.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu504g636kcal55.5g1.5g45.4g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)420g336kcal4.2g18.9g29.4g0g
Ohrasuurimo 715g2303kcal59g451.3g14.3g54.3g
Siirappi 84g254kcal0.1g62.3g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 8.4g24kcal0.9g3.2g0.3g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g18179kcal986g1523.8g872g385g
Valittu annoskoko10000g9089kcal493g761.9g436g192.5g
Annoskoko puolitettuna5000g4545kcal246.5g381g218g96.3g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649