Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1201g253kcal14.4g40.8g2.4g25.2g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Voi 11g81kcal0.1g0g9.1g0g
Jauheliha, sika-nauta 320g709kcal56g0g54.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu96g121kcal10.6g0.3g8.6g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)80g64kcal0.8g3.6g5.6g0g
Ohrasuurimo 136g439kcal11.2g85.9g2.7g10.3g
Siirappi 16g48kcal0g11.9g0g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.6g4.5kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3808g3461kcal187.6g290g166g73.2g
Valittu annoskoko1904g1731kcal93.8g145g83g36.6g
Annoskoko puolitettuna952g865kcal46.9g72.5g41.5g18.3g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649