Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 353g1871kcal1.1g1.8g211.6g0g
Sokeri 300g1217kcal0g299.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 310g443kcal38.8g0.9g31.8g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g494g346kcal0g79g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta413g1485kcal53.6g288.8g8.7g14.4g
Leivinjauhe 21g37kcal1.1g8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g56kcal0g14g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3808g10909kcal189.2g1383.8g504.2g29g
Valittu annoskoko1904g5455kcal94.6g691.9g252.1g14.5g
Annoskoko puolitettuna952g2727kcal47.3g346g126.1g7.3g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687