Muropohjamustikkapiirakka

Sekoita sokeri ja pehmeä voi keskenään.

Lisää kananmuna, vehnäjauhot, valinjasokeri ja leivinjauhe.

Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun ison piirakkavuuan pohjalle (30cm halkaisija).

Kaada mustikat piirakkavuokaan ja levitä ne tasaisesti.

Valmista murutaikina nyppimällä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi ja ripottele mustikoiden päälle.

Paista piirakka 200°:ssa n. 30min.

Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 350g2537kcal4.2g1.4g284.4g0g
Sokeri 297g1207kcal0g297g0g0g
Kananmuna kuoreton 128g183kcal16g0.4g13.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai455g1592kcal54.6g322.9g9.5g13.6g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.4g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g47kcal0g11.5g0g0g
Voi 233g1692kcal2.8g0.9g189.6g0g
Sokeri 198g805kcal0g198g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai303g1061kcal36.4g215.2g6.4g9.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3976g18286kcal229.2g2103.4g1006g45.6g
Valittu annoskoko1988g9143kcal114.6g1051.7g503g22.8g
Annoskoko puolitettuna994g4572kcal57.3g525.9g251.5g11.4g
Arvot/100g100g460kcal5.8g52.9g25.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429822