Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 348g2526kcal4.1g1.4g283g0g
Sokeri 127g515kcal0g126.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 388g1331kcal39.5g271.6g4.7g13.6g
Kananmuna kuoreton 328g468kcal41g1g33.6g0g
Sokeri 423g1716kcal0g422.3g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g199g96kcal0.2g23.9g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 60g205kcal6.1g41.8g0.7g2.1g
Sokeri 119g485kcal0g119.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3984g14682kcal181.8g2016g644.4g31.4g
Valittu annoskoko1992g7341kcal90.9g1008g322.2g15.7g
Annoskoko puolitettuna996g3670kcal45.5g504g161.1g7.9g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081