Toffeiset suklaamuffinit

Nimestäkin voi päätellä ettei tämä ole kovin kevyttä evästä, mutta sitäkin herkullisempaa!

1. Aseta uuni 225 asteeseen.

2. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito, lämmitä seos mutta älä keitä.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään.

5. Lisää maito-rasvaseosta ja kuiva-aineseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon.

6. Täytä vuoat taikinalla (n. 3/4) ja lisää jokaiseen vuokaan 1 karkki.

7. Paista muffineja uunin keskitasolla 10-12 min.
8. Nauti!

(Alkuperäistä ohjetta on kevennetty vaihtamalla kevytmaito rasvattomaan ja puolittamalla karkkien määrä.)

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Ruoko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 2.6g19kcal0g0g2.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2.6g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.9g4.1kcal0.4g0g0.3g0g
Sokeri 3.3g14kcal0g3.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.3g15kcal0.4g3g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.3g1.2kcal0.1g0g0.1g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Dumle karkki4g19kcal0.1g2.6g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana41g146kcal2.2g18.6g6.8g0.4g
Valittu annoskoko21g73kcal1.1g9.3g3.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g37kcal0.6g4.7g1.7g0.1g
Arvot/100g100g357kcal5.4g45.4g16.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96317