Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 3.6g26kcal0g0g2.9g0g
Sokeri 1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4g14kcal0.4g2.8g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Sokeri 4.4g18kcal0g4.4g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g2.1g1kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.6g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Sokeri 1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana41g153kcal1.8g20.6g6.6g0.2g
Valittu annoskoko21g77kcal0.9g10.3g3.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g38kcal0.5g5.2g1.7g0.1g
Arvot/100g100g371kcal4.4g50g16g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081