Vadelmakohokas

Ainekset:

230g vadelmia
1,3 dl tomusokeria (80 g)
2 kananmunaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja (50 g)
0,3 dl leivinjauhetta

Valmistusohje:

Voitele vähintään litran vetoinen kohokasvuoka tai 6 annosvuokaa ja sirottele voideltuun pintaan hienoa sokeria.

Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.

Mausta vadelmat liköörillä tai snapsilla.

Sirottele pinnalle 2-3 rkl tomusokeria.

Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen 0,75 dl tomusokerista.

Nosta keltuaiset ja jauhot varovasti valkuaisvaahtoon ja lisää nopeasti vadelmat.

Kaada vaahto saman tien kohokasvuokiin ja työnnä vuoka uunin keskiosaan.

Anna kypsyä noin 35 minuuttia.

Seulo kohokkaan päälle loput tomusokerista ja tarjoa välittömästi.

Jos kohokkaan pinta loppuvaiheessa uhkaa tummua liikaa, peitä se viimeisten 10 minuutin ajaksi kevyesti leivinpaperin palasella.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Syysneito91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 769g316kcal7.7g31.5g6.2g28.5g
Tomusokeri 1dl=60g268g1070kcal0g267.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 368g525kcal46g1.1g37.7g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 234g99kcal23g0.9g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g54kcal0g13.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 167g574kcal17g117.1g2g5.9g
Leivinjauhe 201g353kcal10.4g75.9g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4040g5980kcal208.2g1014.4g92.2g70.8g
Valittu annoskoko2020g2990kcal104.1g507.2g46.1g35.4g
Annoskoko puolitettuna1010g1495kcal52.1g253.6g23.1g17.7g
Arvot/100g100g148kcal5.2g25.1g2.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=285025