Persikkapiirakka

Pohjaan:

2 kananmunaa
2,25 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
250 g Valion pehmeää maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Täytteeseen:

1 iso purkki persikoita/480g persikoita (esim.

Pirkka)
200 g lime-valkosuklaarahkaa (Valio) (voit käyttää myös esim.

sitruuna tai vaniljarahkaa)
1 rkl vaniljasokeria

Päälle:

25 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen kanssa ja lisää jauhoseos munasokerivaahtoon.

3. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon sulatettu voi ja rahka.

Sekoita hyvin.

4. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuokaan.

(Suosittelen 30cm vuokaa)
5. Viipaloi persikat ja asettele ne pinnalle ja ripottele päälle vaniljasokeri.

6. Lusikoi pieniä nokareita rahkaa persikoiden päälle.

7. Tee kuorrute.

Sekoita pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot keskenään ja murustele seosta tasaisesti piirakan pinnalle.

8. Paista 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes piirakka on kypsä.

9. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persikka, säilyke mehussa 410g/235g (Pirkka), annos 235g34g17kcal0.3g4.1g0.3g0g
Rahka pehmeä (Valio), annos 250g65g39kcal6.5g2.8g0.2g0g
Flora culinesse11g81kcal0g0g8.9g0g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2g0g1.6g0g
Sokeri 34g138kcal0g34g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 43g146kcal4.3g29.8g0.5g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana406g888kcal26.2g141.4g23g3g
Valittu annoskoko203g444kcal13.1g70.7g11.5g1.5g
Annoskoko puolitettuna102g222kcal6.6g35.4g5.8g0.8g
Arvot/100g100g219kcal6.5g34.8g5.7g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=389574