Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)167g45kcal2.2g8g0.3g2.8g
Valkosipuli 6.7g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Bataatti, kuorittu 417g337kcal6.5g70.1g0.2g12.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g250g70kcal1.5g14.9g0.5g6.2g
Rypsiöljy 23g206kcal0g0g23.3g0g
Vesi833g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g47g56kcal1.2g2.8g4.2g0.7g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g133g373kcal25.3g0g29.3g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 167g76kcal5g8g2.5g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4090g2341kcal84.4g209.8g120.6g44.6g
Valittu annoskoko2045g1171kcal42.2g104.9g60.3g22.3g
Annoskoko puolitettuna1023g585kcal21.1g52.5g30.2g11.2g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g2.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548