Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 300g2176kcal3.6g1.2g243.9g0g
Sokeri 510g2070kcal0g509.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 390g1338kcal39.7g273g4.7g13.6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10g31kcal1.1g6g0.7g2.8g
Raparperi 480g162kcal3.3g26.4g0.5g6.7g
Sokeri 96g390kcal0g95.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 40g134kcal0g32.6g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4144g13393kcal151.4g1929.8g544.6g47.6g
Valittu annoskoko2072g6696kcal75.7g964.9g272.3g23.8g
Annoskoko puolitettuna1036g3348kcal37.9g482.5g136.2g11.9g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251