Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali131g28kcal1.6g4.5g0.3g2.8g
Sipuli (kuorittu)4.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Voi 1.2g8.9kcal0g0g1g0g
Jauheliha, sika-nauta 35g78kcal6.1g0g6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu11g13kcal1.2g0g0.9g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)8.8g7kcal0.1g0.4g0.6g0g
Ohrasuurimo 15g48kcal1.2g9.4g0.3g1.1g
Siirappi 1.8g5.3kcal0g1.3g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana417g379kcal20.6g31.8g18.2g8g
Valittu annoskoko208g189kcal10.3g15.9g9.1g4g
Annoskoko puolitettuna104g95kcal5.2g8g4.6g2g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649