Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g53g395kcal0g0g43.8g0g
Sokeri 71g289kcal0g71.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 20g28kcal2.4g0.1g2g0g
Kaurahiutale 43g160kcal6.2g24.3g3.1g4.3g
Leivinjauhe 1.8g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Puolukka 21g8.3kcal0.1g1.5g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana420g1766kcal17.6g195.4g98g9.8g
Valittu annoskoko210g883kcal8.8g97.7g49g4.9g
Annoskoko puolitettuna105g442kcal4.4g48.9g24.5g2.5g
Arvot/100g100g420kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536