Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g14g50kcal6.2g5.5g0.8g0g
Vesi625g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 30g122kcal0g30g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g1251g4127kcal150.1g825.5g30g102.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl63g563kcal0g0g62.5g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu125g677kcal30.6g22.3g57.4g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4240g11076kcal373.8g1766.6g301.4g215g
Valittu annoskoko2120g5538kcal186.9g883.3g150.7g107.5g
Annoskoko puolitettuna1060g2769kcal93.5g441.7g75.4g53.8g
Arvot/100g100g261kcal8.8g41.7g7.1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142152