Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1351g285kcal16.2g45.9g2.7g28.4g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Voi 13g91kcal0.2g0.1g10.2g0g
Jauheliha, sika-nauta 360g798kcal63g0g61.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu108g136kcal11.9g0.3g9.7g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)90g72kcal0.9g4.1g6.3g0g
Ohrasuurimo 153g493kcal12.6g96.7g3.1g11.6g
Siirappi 18g54kcal0g13.3g0g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.8g5kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4284g3894kcal211.2g326.6g186.8g82.6g
Valittu annoskoko2142g1947kcal105.6g163.3g93.4g41.3g
Annoskoko puolitettuna1071g974kcal52.8g81.7g46.7g20.7g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649