Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 403g2139kcal1.2g2g241.8g0g
Sokeri 343g1390kcal0g342.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 355g506kcal44.3g1.1g36.3g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g564g395kcal0g90.3g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta472g1697kcal61.3g330g9.9g16.5g
Leivinjauhe 24g43kcal1.3g9.1g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g65kcal0g16g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4352g12468kcal216.2g1581.4g576g33.2g
Valittu annoskoko2176g6234kcal108.1g790.7g288g16.6g
Annoskoko puolitettuna1088g3117kcal54.1g395.4g144g8.3g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687