Sitruuna Marenkitorttu

Ohje on alkujaan Kaarina Roinisen käsialaa.

Itse valmistan usein tähän torttuun murotaikinapohjan, mutta jos haluat välttää ylimääräistä sokeria, tee pohja alla olevan ohjeen mukaan.

Piiras on juhlava, mutta helppo valmistaa ja hintakin on edullinen.

Raaka-aineet maksavat noin 2 1/2 euroa.

Sitruuna-marenkitorttu

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.

Lisää keltuainen.

Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee.

Sekoita koko ajan.

Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 428g1469kcal43.6g299.7g5.1g15g
Sokeri 32g130kcal0g32.1g0g0g
Voi 268g1941kcal3.2g1.1g217.6g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g54g34kcal1.9g0.1g13.4g0g
Sokeri 348g1412kcal0g347.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 401g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g276kcal8.2g56.2g1g2.8g
Sitruunamehu, laimentamaton80g17kcal0.2g1.3g0g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 321g136kcal31.5g1.3g0.3g0g
Sokeri 228g923kcal0g227.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4480g12679kcal177.2g1933.4g474.8g35.8g
Valittu annoskoko2240g6339kcal88.6g966.7g237.4g17.9g
Annoskoko puolitettuna1120g3170kcal44.3g483.4g118.7g9g
Arvot/100g100g283kcal4g43.2g10.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238166