Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Bataatti, kuorittu 47g38kcal0.7g7.9g0g1.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g28g7.9kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Rypsiöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g5.2g6.3kcal0.1g0.3g0.5g0.1g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g15g42kcal2.8g0g3.3g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 19g8.5kcal0.6g0.9g0.3g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana460g263kcal9.4g23.6g13.6g5g
Valittu annoskoko230g132kcal4.7g11.8g6.8g2.5g
Annoskoko puolitettuna115g66kcal2.4g5.9g3.4g1.3g
Arvot/100g100g57kcal2g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548