Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 406g2946kcal4.8g1.6g330.2g0g
Sokeri 148g601kcal0g147.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 453g1553kcal46.1g316.8g5.4g15.8g
Kananmuna kuoreton 383g546kcal47.9g1.1g39.3g0g
Sokeri 493g2002kcal0g492.7g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g232g111kcal0.2g27.9g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g239kcal7.1g48.7g0.8g2.4g
Sokeri 139g565kcal0g139.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4648g17128kcal212.2g2351.6g751.8g36.4g
Valittu annoskoko2324g8564kcal106.1g1175.8g375.9g18.2g
Annoskoko puolitettuna1162g4282kcal53.1g587.9g188g9.1g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081