Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 338g2448kcal4g1.3g274.4g0g
Sokeri 574g2329kcal0g573.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 248g353kcal30.9g0.7g25.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 439g1505kcal44.7g307.1g5.3g15.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g18g72kcal0g17.8g0g0g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.3g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g11g35kcal1.2g6.8g0.8g3.2g
Raparperi 540g182kcal3.7g29.7g0.5g7.6g
Sokeri 108g438kcal0g107.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 45g151kcal0g36.7g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4662g15067kcal170.2g2171g612.8g53.8g
Valittu annoskoko2331g7534kcal85.1g1085.5g306.4g26.9g
Annoskoko puolitettuna1166g3767kcal42.6g542.8g153.2g13.5g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251