Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 44g234kcal0.1g0.2g26.4g0g
Sokeri 38g152kcal0g37.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 39g55kcal4.8g0.1g4g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g62g43kcal0g9.9g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta52g186kcal6.7g36.1g1.1g1.8g
Leivinjauhe 2.6g4.6kcal0.1g1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.8g7.1kcal0g1.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana476g1364kcal23.4g172.8g63g3.6g
Valittu annoskoko238g682kcal11.7g86.4g31.5g1.8g
Annoskoko puolitettuna119g341kcal5.9g43.2g15.8g0.9g
Arvot/100g100g286kcal4.9g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687