Toffeiset suklaamuffinit

Nimestäkin voi päätellä ettei tämä ole kovin kevyttä evästä, mutta sitäkin herkullisempaa!

1. Aseta uuni 225 asteeseen.

2. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito, lämmitä seos mutta älä keitä.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään.

5. Lisää maito-rasvaseosta ja kuiva-aineseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon.

6. Täytä vuoat taikinalla (n. 3/4) ja lisää jokaiseen vuokaan 1 karkki.

7. Paista muffineja uunin keskitasolla 10-12 min.
8. Nauti!

(Alkuperäistä ohjetta on kevennetty vaihtamalla kevytmaito rasvattomaan ja puolittamalla karkkien määrä.)

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Ruoko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 3.1g22kcal0g0g2.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3.1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.1g17kcal0.5g3.6g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.4g1.4kcal0.1g0g0.1g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.3g1kcal0g0.3g0g0g
Dumle karkki4.8g22kcal0.2g3.1g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana49g174kcal2.6g22.8g8.2g0.6g
Valittu annoskoko25g87kcal1.3g11.4g4.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna12g44kcal0.7g5.7g2.1g0.2g
Arvot/100g100g356kcal5.3g46.5g16.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96317