Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 453g2406kcal1.4g2.3g272g0g
Sokeri 385g1564kcal0g384.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 399g569kcal49.9g1.2g40.9g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g635g444kcal0g101.5g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta530g1909kcal69g371.3g11.1g18.6g
Leivinjauhe 27g48kcal1.4g10.3g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g18g73kcal0g18g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4896g14026kcal243.4g1779g648g37.4g
Valittu annoskoko2448g7013kcal121.7g889.5g324g18.7g
Annoskoko puolitettuna1224g3507kcal60.9g444.8g162g9.4g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687