Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Bataatti, kuorittu 500g405kcal7.8g84.1g0.2g15g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.8g0.6g7.5g
Rypsiöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g56g67kcal1.4g3.4g5g0.8g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g160g448kcal30.4g0g35.2g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 200g91kcal6g9.6g3g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4908g2810kcal101.2g251.6g144.8g53.8g
Valittu annoskoko2454g1405kcal50.6g125.8g72.4g26.9g
Annoskoko puolitettuna1227g702kcal25.3g62.9g36.2g13.5g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548