Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 14g31kcal2.6g0g2.3g0g
Purjosipuli 5.5g1.3kcal0.1g0.1g0g0.1g
Sipuli 1.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Tomaattipyree,euroshopper3.8g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Oliiviöljy 0.8g6.8kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana51g86kcal5.6g1.8g6.2g0.2g
Valittu annoskoko25g43kcal2.8g0.9g3.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna13g21kcal1.4g0.5g1.6g0.1g
Arvot/100g100g169kcal11.1g3.6g12.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=383801