Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 44g317kcal0.5g0.2g35.6g0g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Sokeri 53g216kcal0g53.1g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g25g12kcal0g3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Sokeri 15g61kcal0g15g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana501g1845kcal23g253.4g81g4g
Valittu annoskoko250g922kcal11.5g126.7g40.5g2g
Annoskoko puolitettuna125g461kcal5.8g63.4g20.3g1g
Arvot/100g100g368kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081