Omppupiirakka

1.Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

2.Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

3.Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

4.Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

5.Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
6.Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

7.Paista 200 asteessa n. 30 min.
8.Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia

Tuia sanoi...

Namia on!

sunnuntai 11.09.2011 klo 10:46

AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g424g3053kcal0g0g339.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 424g1455kcal43.2g296.9g5.1g14.8g
Sokeri 276g1119kcal0g275.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 127g160kcal14g0.3g11.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen170g56kcal5.6g8.3g0g0g
Leivinjauhe 11g19kcal0.6g4g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8.5g34kcal0g8.4g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1060g361kcal2.1g75.3g3.2g19.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12512kcal131g1337.2g718.2g68g
Valittu annoskoko2500g6256kcal65.5g668.6g359.1g34g
Annoskoko puolitettuna1250g3128kcal32.8g334.3g179.6g17g
Arvot/100g100g250kcal2.6g26.7g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139355