Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1576g333kcal18.9g53.6g3.2g33.1g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Voi 15g107kcal0.2g0.1g12g0g
Jauheliha, sika-nauta 420g931kcal73.6g0g71.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu126g159kcal13.9g0.4g11.3g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)105g84kcal1.1g4.7g7.4g0g
Ohrasuurimo 179g576kcal14.7g112.8g3.6g13.6g
Siirappi 21g63kcal0g15.6g0g0g
Suola, annos 3g3.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.1g5.9kcal0.2g0.8g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4545kcal246.6g381g218.4g96.4g
Valittu annoskoko2500g2272kcal123.3g190.5g109.2g48.2g
Annoskoko puolitettuna1250g1136kcal61.7g95.3g54.6g24.1g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649