Kesäkurpitsalaatikko

Leikkaa kesäkurpitsa tulitikkumaisiksi suikaleiksi, kuutioi paprika ja leikkaa purjo renkaiksi.

Öljyä uunivuoka ja peitä sen pohja kesäkurpitsasuikaleilla.

Käytä noin puolet suikaleista.

Mausta pippurilla, paprikajauheella, yrttimausteilla ja soijakastikkeella.

Ripottele puolet purjorenkaista ja paprikapaloista kurpitsakerroksen päälle.

Seuraavaksi tulee kerros keittämätöntä makaronia (mikä tahansa pasta käy, mutta parhaiten tähän mielestäni sopivat pienet kierrepastat, nauhamakaroni tai spagetti lyhyeksi pätkittynä).

Mausta jälleen kuten edellä ja käytä loput purjorenkaat ja paprika.

Jos kaapistasi löytyy kuivattuja suppilovahveroita, on niiden vuoro nyt. Levitä kerros liotettuja suppilovahveroita makaronikerroksen pinnalle.

Suppilovahverot tekevät tästä ruoasta todellisen herkun.

Levitä loput kurpitsasuikaleet vuokaan ja mausta jälleen.

Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja peitä vuoan pinta niillä.

Ripottele tomaateille kuivattua tai tuoretta basilikaa.

Tee juustokastike: sekoita jauhot ja kerma keskenään vispilällä tasaiseksi, lisää vesi ja sulatejuusto.

Laita kattila liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksunee.

Lisää emmentaljuusto raasteena tai viipaleina ja anna sen sulaa kastikkeeseen.

Mausta pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä.

Peitä ruoka kastikkeella.

Paista vajaassa 225 asteessa noin 40 - 45 min. tai kunnes makaronit ovat kypsiä.

Ruoan idea on se, että makaronit imevät kypsyessään kurpitsoista ja tomaateista erittyvän nesteen.

Voit tehdä laatikon ilman makaronejakin, mutta siitä tulee silloin aika vetistä.

Makaronit voi myös korvata muutamalla desillä keittämätöntä riisiä.

(http://www.elisanet.fi/puutteenper
a/uuniruoka.html)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 445 grammaa

Doomchild
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 703g127kcal3.9g17.6g2.8g4.9g
Purjosipuli 281g64kcal5.1g6.7g0.6g5.9g
Paprika punainen 239g70kcal2.2g10.8g1g4.5g
Makaroni, pasta 351g1150kcal35.8g233.3g3.9g11.8g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g422g86kcal2.5g16g1.3g5.9g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)281g239kcal2.8g9.8g19.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g48kcal1.4g9.8g0.2g0.5g
Koskenlaskija paprikasulatejuusto176g492kcal33.4g0g38.6g0g
Juusto. punainen Emmental raaste34g132kcal9.8g0g10.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4814kcal193.8g608g156.4g67g
Valittu annoskoko2500g2407kcal96.9g304g78.2g33.5g
Annoskoko puolitettuna1250g1204kcal48.5g152g39.1g16.8g
Arvot/100g100g96kcal3.9g12.2g3.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=183790