Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 437g3170kcal5.2g1.7g355.2g0g
Sokeri 159g647kcal0g159.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 487g1671kcal49.6g340.8g5.8g17g
Kananmuna kuoreton 412g588kcal51.5g1.2g42.2g0g
Sokeri 531g2154kcal0g530g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g250g120kcal0.2g30g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 75g257kcal7.6g52.4g0.9g2.6g
Sokeri 150g608kcal0g149.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g18425kcal228.2g2529.8g808.6g39.2g
Valittu annoskoko2500g9213kcal114.1g1264.9g404.3g19.6g
Annoskoko puolitettuna1250g4606kcal57.1g632.5g202.2g9.8g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081