Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 463g2457kcal1.4g2.3g277.8g0g
Sokeri 394g1597kcal0g393.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 407g581kcal50.9g1.2g41.8g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g648g454kcal0g103.7g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta542g1950kcal70.4g379.2g11.4g19g
Leivinjauhe 28g49kcal1.4g10.5g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g19g74kcal0g18.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g14324kcal248.2g1816.6g662g38.2g
Valittu annoskoko2500g7162kcal124.1g908.3g331g19.1g
Annoskoko puolitettuna1250g3581kcal62.1g454.2g165.5g9.6g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687