Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 292g2117kcal3.5g1.2g237.3g0g
Sokeri 165g671kcal0g165.2g0g0g
Muna, annos 60g117g102kcal8.8g1g7.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 253g868kcal25.8g177g3g8.9g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 117g391kcal0.1g95.3g0.1g1.6g
Leivinjauhe 10g17kcal0.5g3.7g0g0g
Raparperi 973g328kcal6.7g53.5g1g13.6g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 389g250kcal12.5g18.8g13.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g78kcal0g19.3g0g0g
Sokeri165g671kcal0g165.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10985kcal115.8g1400.4g524.2g48.2g
Valittu annoskoko2500g5493kcal57.9g700.2g262.1g24.1g
Annoskoko puolitettuna1250g2746kcal29g350.1g131.1g12.1g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234205