Sitruuna Marenkitorttu

Ohje on alkujaan Kaarina Roinisen käsialaa.

Itse valmistan usein tähän torttuun murotaikinapohjan, mutta jos haluat välttää ylimääräistä sokeria, tee pohja alla olevan ohjeen mukaan.

Piiras on juhlava, mutta helppo valmistaa ja hintakin on edullinen.

Raaka-aineet maksavat noin 2 1/2 euroa.

Sitruuna-marenkitorttu

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.

Lisää keltuainen.

Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee.

Sekoita koko ajan.

Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 478g1640kcal48.7g334.5g5.7g16.7g
Sokeri 36g146kcal0g35.8g0g0g
Voi 299g2167kcal3.6g1.2g242.8g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g60g38kcal2.1g0.1g14.9g0g
Sokeri 388g1576kcal0g387.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 448g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 90g308kcal9.1g62.7g1.1g3.1g
Sitruunamehu, laimentamaton90g19kcal0.3g1.4g0g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 358g152kcal35.2g1.4g0.4g0g
Sokeri 254g1031kcal0g253.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g14150kcal198g2157.2g529.8g39.8g
Valittu annoskoko2500g7075kcal99g1078.6g264.9g19.9g
Annoskoko puolitettuna1250g3538kcal49.5g539.3g132.5g10g
Arvot/100g100g283kcal4g43.1g10.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238166