Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)204g55kcal2.6g9.8g0.4g3.5g
Valkosipuli 8.1g8.8kcal0.6g1.3g0g0.2g
Bataatti, kuorittu 509g412kcal8g85.7g0.3g15.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g306g86kcal1.8g18.2g0.6g7.6g
Rypsiöljy 29g252kcal0g0g28.5g0g
Vesi1018g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g57g68kcal1.4g3.4g5.1g0.9g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g163g456kcal31g0g35.8g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 204g93kcal6.1g9.8g3.1g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2862kcal103g256.4g147.6g55g
Valittu annoskoko2500g1431kcal51.5g128.2g73.8g27.5g
Annoskoko puolitettuna1250g716kcal25.8g64.1g36.9g13.8g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548