Helikellon kasvissosekeitto

Alkuperäinen ohje: Siirry sivulle!
3 kpl perunoita
3 kpl porkkanoita
2 kpl sipuleita
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl kana- tai kasvisliemikuutioita
6 dl vettä
2 dl kermaa tai kolmen juuston kermaa
(1 tl sokeria)
valkopippuria
oliiviöljyä

Pese kasvikset ja kuori ne. Viipaloi porkkanat ja sipulit, lohko perunat ja pilko valkosipulinkynsi.

Kuullota porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä.

Lisää vesi, kanaliemikuutiot ja pilkotut perunat.

Kiehuta seosta, kunnes kaikki osaset ovat kypsiä.

Tämän jälkeen soseuta seos ja lisää sen jälkeen kerma ja mausteet.

Jos haluat ruokaan lisämakua, niin kannattaa kokeilla keiton maustamista esimerkiksi oreganolla, basilikalla tai chilillä.

Kiehauta keittoa ja tarjoile.

Tämän ruoan vahvikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi patonki, jonka paistat ruoan kypsymistä odotellessa.

Jos haluat keittoon sakeutta lisää, niin sitä saat lisäämällä perunan määrää.

Ohjeessa mainitaan sokerikin, mutta minusta se ei vaadi sitä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 466 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g358g215kcal5.4g46.5g0.4g3.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g358g100kcal2.1g21.3g0.7g9g
Sipuli (kuorittu)269g73kcal3.5g12.9g0.5g4.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g13kcal1g2g0.1g0.3g
Vesi1074g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)36g93kcal4.7g4.3g6.4g0.1g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 358g1182kcal7.2g10.7g125.3g0g
Valkopippuri 1.8g5.1kcal0.2g0.8g0g0.5g
Chili mausteseos, Old El Paso2.7g7.5kcal0.2g1.3g0.2g0g
Basilika, kuivattu 3.6g9kcal0.5g0.7g0.1g1.5g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g27g236kcal0g0g26.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3867kcal49.6g201g321.2g38.4g
Valittu annoskoko2500g1934kcal24.8g100.5g160.6g19.2g
Annoskoko puolitettuna1250g967kcal12.4g50.3g80.3g9.6g
Arvot/100g100g77kcal1g4g6.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432817